Buss i Nord-Norge

Det meste av passasjertrafikken over land i Nord-Norge skjer med buss, og det går buss omtrent til alle bebodde steder i Nord-Norge

Fra jernbanen

Fra stasjonene langs Nordlandsbanen går det buss til kystsamfunnene på Helgeland.

Langdistansebusser går fra togstasjonene i Fauske og Narvik til Lofoten, Vesterålen, Harstad, Finnsnes og Tromsø med flere avganger daglig.

Videre nordover

Fra Tromsø og nordover går det en buss daglig til Alta. I Finnmark er avstandene store og avgangene få, med de fleste forbindelsene mellom Alta, Hammerfest, Honningsvåg/Nordkapp og Karasjok. Nøye planlegging er nødvendig.

De mest populære bussrutene i Nord-Norge

Bussrute 150 går fra Alta Sentrum til Tromsø. Reisetiden er 6 timer og 30 minutter lang og du finner informasjon om ruten på Troms Fylke sine hjemmesider. The Arctic Route kjører også buss på strekningen Alta til Tromsø på begrensede tider av året.

The Arctic Route kjører også buss mellom Narvik og Tromsø. Denne ruten korresponderer også med Luleå i Sverige.

Fra Fauske Sentrum går rute 100 nordover mot Tromsø. Du må bytte buss i Narvik, før den fortsetter nordnover mot Tromsø. Ofte er det ventetid i Narvik, og den tiden kan du bruke på blant annet det velkente krigsmuseet i Narvik.

Det er en daglig kollektiv avgang med buss fra Alta til Tromsø sentrum. Ruta er nummer 150, og den tar 6 timer og 20 minutter før du ankommer Alta sentrum. Deler av året har også den private tilbyderen The Arctic Route en avgang mellom Alta og Tromsø.

Fra sentrumterminalen i Bodø går det en buss til Tromsø. Dette er buss med rutenummer 100, og den totale reiseveien er på 12 timer og 30 minutter. Bussen har et skifte i Narvik, og du kommer frem til Tromsø på kvelden. For å søke opp mulige avganger, anbefaler vi deg å bruke følgende reiseplanlegger.

Lokalbusser

Mindre steder i hele Nord-Norge har færre avganger, så les bussruta nøye. Som regel korresponderer lokale bussruter med anløp av hurtigbåt og hurtigrute.

Bybusser finnes i byer og tettsteder i Nord-Norge. Disse har hyppigere avganger.

Nyttige linker