Nord-Norge – episk natur og levende kulturarv

Bodø 2024- Europeisk kulturhovedstad
K-Lab Kjerringøy. Foto: Roger Johansen

Tida er inne for uteliv, ta fram kajakk og fjellsko. Opplev byliv og kystkultur, tett på naturen. Røddager og blåturer med familie, venner, kollegaer eller på egen hånd.

Visste du at våren i nord ofte byr på hensiktsmessig vær?

Våren tar sakte, men sikkert over podiet. Den siste snøen lokker oss ut på toppskitur i nord. Naturen våkner opp igjen, først i sør og ute i skjærgården. Sjøfuglan og sola si at lyd og lys er klar.

Hvordan få en trygg vinter- og våropplevelse:

Be prepared to help yourself. Compared to the alps, Norway has a small population with vast mountain ranges. Rescue resources are few and far between. It might take a while before you get help.
Film 2 by: Johan Wildhagen/ @NveNo In collaboration with @norskluftambulanse

Hvor ønsker du å bo og spise?

Nord-Norge har mest nordlys i verden

Se nordlyset over hele Nord-Norge

Nordlysovalen går rett over Nord-Norge, så her er det mest nordlys i verden. Å se nordlyset danse over havet på Helgeland er noe annet enn å se det mellom fjelltoppene i Lyngenfjorden. Eller midt på dagen i mørketida på Svalbard. Les mer om hva nordlyset er i ulike deler av Nord-Norge.

Hvor skal du se midnattssola?

Midnattssola fra Rønvikfjellet i Bodø mot Lofotveggen? Over åpent hav på nordsida av Lofoten? Fra Nordkapp? Det er mange måter å gjøre det på, les mer her. Så er det ikke sikkert at hun gidder å møte opp, så du må prøve igjen neste natt.

Hvordan ønsker du å oppleve Nord-Norge?

Hvordan reise hit, og rundt i landsdelen?