I Narvik står du på ski under nordlyset, i det skjære mørketidslyset og i de lyse vårvinterkveldene, og kjører ned Skandinavias største fallhøyde. Narvik, mellom fjell og fjord, er et vintersportssted som ingen andre.

Rett ovenfor byen 

Narvikfjellet er Nord-Norges største alpinanlegg, og fyller hele bysida av Narvikfjellet med løyper i ulike farger og vanskelighetsgrader. Med en høydeforskjell på 900 meter  byr den også på Skandinavias største fallhøyde. Førti minutter unna, rett over svenskegrensa, ligger Riksgränsen og Björkliden, to av Sveriges mest populære anlegg med helt annerledes alpinkjøring.

Lys og mørke

Lysforholdene nord for Polarsirkelen påvirker også skikjøringen. I mørketida i desember og første halvdel av januar kjøres det mye i mørke. Da ser man ned på lysene fra Narvik som speiler seg i fjorden, på Hålogalandsbrua som reiser seg ytterst til høyre og på nordlyset når det titter fram.  Den korte dagen med de skjære rosatonene på sørhimmelen er like vakker. Knallblå og hvite soldager kommer senere på vinteren, og i de lange lyse kveldene i april kjøres det i oransje toner fra den lave kveldssola, lenge etter at skiføret er tint bort på verdens store vintersportssteder.

Off-piste

Når sola og lyset er tilbake, blir skitrekkene i  Narvikfjellet en snarvei for frikjørere. Heisen opp til 1003 meter sparer en for mange tunge glipptak over fjellsidene. Så kan man fortsette enda litt høyere innover fjellet og så sette utfor. Vær oppmerksom på at dette er utenfor skianlegget, og man kjører på egen risiko. Ukjent bør benytte erfarne guider.

En senere sesong

Når snøen legger seg utpå høsten, i november-desember, åpner det aller nederst, i «førstebakken».  Når det er nok snø, er man også i gang i «andrebakken», helt opp til Fjellheisrestauranten.  Full åpning er det imidlertid når sola er tilbake, snøen meterdjup og sikker, nemlig 17. februar. Sesongen varer lenger enn de fleste skisteder, anlegget holder åpent til 30. april. Noen har til og med kjørt i midnattssol i slutten av mai, men da må man gå opp selv.

En fjellside full av løyper

Bysida av Narvikfjellet er full av løyper, fra lette familieløyper til svarte, utfordrende løyper.  Om man tar gondolbanen opp til Fjellheishytta på 656 meter, er utvalget størst. Herfra går det en veldig snill grønn løype i slake, store svinger, et par mer krevende blå og røde og to halsbrekkende svarte utfordringer. Et skitrekk fører så videre opp til linken på 1003 meter. Herfra går den en rød løype, som man kan følge ned helt til nederste stasjon.  

After ski med narvikværinger

Narvik er ikke en liten utpost i Arktis, det er en ordentlig by på 18 000 mennesker som lever av utskipingshavna for malm, av teknologi og utdanning. Skiturismen spiller bare en mindre rolle i byens næringsliv. Når man går på restaurant eller tar en øl i en bar, er man følgelig stort sett omgitt av narvikværinger. Også etter skituren er altså Narvik et annerledes sted å stå på ski på.

Narvik  

Narvik er en kompakt og trivelig by ved Ofotfjorden omgitt av høye fjell. Den dramatiske krigshistorien har gjort byen kjent, og den blir man bedre kjent med på Narvik Krigsmuseum. Også Museum Nord i Narvik har en interessant utstilling om tema fra Narviks historie. Ofotbanen med sin dramatiske natur og fengslende historier er en populær utflukt.

Over alle grenser til Narvik

Flyplassen i Narvik er Harstad/Narvik lufthavn Evenes, som ligger en god time med buss fra byen. Når Hålogalandsbrua åpner i 2018, blir reisetida redusert til 40 minutter. Narvik er også endestasjon for Ofotbanen, som er koblet til det svenske jernbanenettet. Dermed kan man reise fra Stockholm på 19 timer. Mange velger også å fly til Kiruna lengst nord i Sverige og ta toget over grensa. Da kan man lett kombinere med de nordsvenske skistedene Riksgränsen og Björkliden, samt ishotellet i Jukkasjärvi. 

Les mer

  • Narvikfjellet har sin egen nettside med oppdatert informasjon om løypeforhold
  • Visit Narvik, turistorganisasjonen i Narvik, informerer om alt i Narvik på sin innholdsrike nettside